Darabos Anita darabosanita

Kaposváron született, érettségi bizonyítványt szerzett Kaposvárott a Munkácsy Mihály Gimnáziumban speciális német szakon 1992 ben.

Ezt követően első diplomáját a Pécsi Püspöki  Hittudományi Főiskolán szerezte, teológus-hittanár képesítést szerezve. Ezzel párhuzamosan a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen egyetemi oklevelet szerzett művelődési menedzser szakon.

1997-2003 ig a Citibank -nál dolgozott területi vezetőként, Somogy és Baranya megyében.

Ezt követően a GYES évek alatt is dolgozott családi vállalkozásban, több kereskedelmi banknak, legfőképp az MKB Banknak volt a kiemelkedő külső kapcsolattartója, céges és magánhitelek értékesítése területen.

2011-2014-ig Egy amerikai telekommunikációs vállalat – ACN – elismert vezetője, több száz fős értékesítési csapattal, vezetői tapasztalattal, oktatói, tréneri  gyakorlattal.

A 2015-ös tanévtől a kaposvári Szent Margit és Szent József plébánia  megbízott hittanára, kettő általános iskolában tanít katolikus hittant alsó és felső tagozatos gyermekeknek egyaránt.

Munkája és családja mellett mindig aktív tagja volt helyi közösségeknek, lakóközösségeknek, egyházi közösségeknek, gyermek táborok szervezése, ifjúsági csoportok működése, kulturális programok szervezése, lebonyolítása- ez mind olyan feladat, mely jelen van az életében. Társadalmi munkában megszervezte a  Zselic Kertvárosban több utcában az út jobb járhatóságát- köves borítással-, több lakóval együtt pedig sikeresen megcsináltatták a közvilágítást. Szívesen dolgozik az emberekért, képviselőként  a 2014 es évtől  vállal feladatokat. Férjezett, 3 kisfiú édesanyja, szabadidejében a családi programok a legfontosabbak: kirándulás, biciklizés, hangversenyek, múzeumlátogatások és a nagyobb családdal közös tevékenységek.