Töröcske, Kaposvár városrésze. A várostól déli irányban a Zselic festői dombjai között meghúzódó apró település. Több, mint negyven éve csatolták a megyeszékhelyhez, de a mai napig megőrizte az apró zselici falu csendjét és nyugalmát.

Töröcske rendezvényei kiváló szórakozást nyújtanak, a családias nyugodt szórakozásra vágyóknak. Minden évszakra, ünnepre jutnak közösségi események, melyek minden korosztály számára szórakozást nyújtanak.

De Töröcske elhelyezkedésének köszönhetően rendelkezik több különleges látványossággal és szabadidő lehetőséggel is. A települést a Duna-Dráva Nemzeti Park védett erdősége veszi körül. A környék otthont ad számos ritka, védett növénynek, vadon élő állatoknak.

A Kaposvár és Töröcske között a völgyben található a Töröcskei Tó. A mesterségesen duzzasztott víztározó nagyhírű horgászparadicsom.

Töröcske kiindulópontja több turista útvonalnak és kezdő, illetve végpontja a Fekete harkály tanösvénynek.

Nem régen fedezték fel, hogy a temető üres zöldterületén több különleges és szigorúan védett orchideafaj virágzik. Ilyenek a tarka kosbor az agárkosbor, de leghíresebb növénykülönlegesség a Pókbangó orchidea, amely legkorábban virágzik az orchideák közül. A környék érdekessége még a ritkaságszámba menő szúrós csodabogyó, amely a Töröcskét körülölelő erdőkben több helyen is megtalálható. A pókbangó a szúrós csodabogyó, illetve a környéket uraló tölgyerdők Töröcske címerében is megtalálhatóak.